Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Σεμινάριο


Αυτοσχεδιασμός
η Διήγηση μιας Ιστορίας

Τέσσερεις ιστορίες – ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας, του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, που το τεράστιο έργο του το 1982 του χάρισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας – από τα διηγήματα του με τον τίτλο «Η κηδεία της Μεγάλης Μάμα». Στον Μαρκές τον συγγραφέα του λεγόμενου «μαγικού ρεαλισμού», η μαγεία ξεπροβάλλει μέσα απ' το παράξενο, το αλλόκοτο και το εξωτικό, που ξάφνου γίνεται οικείο, και υπονομεύει τελικά ακόμα και την ίδια την απτή πραγματικότητα. Οι ήρωες- βαθιά ανθρώπινοι, οι καταστάσεις και τα μοτίβα των διηγημάτων αυτής της συλλογής, κράμα πάντα ρεαλιστικών και φανταστικών στοιχείων, μας μεταφέρουν σ’ έναν εξωτικά γοητευτικό χώρο και ταυτόχρονα σε ένα οδυνηρά και συγκινητικά οικείο περιβάλλον.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η χρήση των διηγημάτων ως βάση για την εξερεύνηση των δυνατοτήτων που μας παρέχει η δράση του αυτοσχεδιασμού στη σύνθεση σκηνικών εικόνων. Εικόνων που δημιουργούν τα σώματά μας, η κίνηση μας μες στον σκηνικό χώρο, οι δράσεις μας σε σχέση με τους άλλους η επικοινωνία που αναπτύσουμε μεταξύ μας, η σχέση μας με τα αντικείμενα. Φτάνοντας τελικά στο ζωντάνεμα των εικόνων του κειμένου δημιουργούμε τις θεατρικές εικόνες εκείνες που συνθέτουν στο τέλος, γιατί όχι, μια παράσταση.
Παράλληλα οι συμμετέχοντες εισάγονται στις σύγχρονες βασικές αρχές της υποκριτικής. Εκτίθενται σε βασικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού με δράση και λόγο , αποκτούν ιδιαίτερες θεατρικές γνώσεις, οδηγούνται στην ανακάλυψη της εκφραστικής πλευράς του εαυτού τους..
Όλη η προετοιμασία θα οδηγήσει σε μία παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτως θεατρικής εμπειρίας.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν από την Σοφία Κορώνη
Κάθε Σάββατο: 13.00μμ – 17.00μμ
Έναρξη: 18 Φλεβάρη
Zp87
Χώρος Ελεύθερης Έκφρασης και Πειραματισμού
Ζωοδόχου Πηγής 87 - Εξάρχεια
 http://zita-p87.blogspot.com/
 Για δήλωση ενδιαφέροντος επικοινωνήστε στο : sofiakoroni@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: